Rosacea
‍‍behandling

Rosacea med ND:Yag-lasar

Rosacea är en vanlig hudsjukdom som kan vara besvärlig att behandla. Ett effektivt alternativ som många väljer är ND:Yag-lasern. Denna behandlingsmetod använder en specifik typ av laserljus för att målinrikta de kärl som orsakar rodnad och inflammation i huden. Genom att träffa de blodkärl som är förstorade och synliga på ytan av huden, minskar ND:Yag-lasern rodnad och minimerar synliga blodkärl.

Behandlingen är skonsam och relativt smärtfri, och många patienter upplever betydande förbättringar efter bara några sessioner. Laserljuset tränger djupt in i huden och stimulerar kollagenproduktionen, vilket kan förbättra hudens struktur och minska rodnad på lång sikt.

Det är viktigt att notera att resultaten kan variera från person till person och att flera behandlingssessioner kan behövas för att uppnå önskade resultat.

Hur fungerar Rosacea-behandlingen

Genom att använda en specifik våglängd av laserljus för att targeta de blodkärl som är förstorade och synliga på hudytan. Rosacea är en hudsjukdom som orsakar rodnad, inflammation och synliga blodkärl, och ND:Yag-lasern är effektiv för att minska dessa symtom.

När laserljuset riktas mot de drabbade blodkärlen absorberas det av det hemoglobin (blodets röda pigment) som finns i kärlen. Detta skapar värme som förstör de onormala blodkärlen, samtidigt som omgivande hud och vävnader inte skadas i samma utsträckning på grund av den specifika våglängden av lasern.

Genom att behandla de synliga blodkärlen minskar rodnad och inflammation i huden avsevärt. Dessutom kan ND:Yag-lasern stimulera kollagenproduktionen i huden, vilket förbättrar hudens struktur och minskar rodnad på lång sikt.

Förberedelser inför behandlingen inkluderar oftast att undvika solljus och användning av solskyddsmedel under en tid före behandlingen. Detta minskar risken för hudirritation och komplikationer. Du kan också behöva undvika användning av vissa hudvårdsprodukter och mediciner som kan öka risken för biverkningar.

Efter rosacea-behandlingen med ND:Yag-laser

Det är viktigt att följa läkarens eller behandlingsspecialistens råd noggrant. Det kan inkludera att undvika solljus och använda solskyddsmedel för att skydda den behandlade huden. Du kan också behöva undvika starka hudvårdsprodukter och makeup under en tid efter behandlingen för att låta huden läka ordentligt.

Det är normalt att uppleva en viss rodnad, svullnad och eventuellt lite obehag direkt efter behandlingen, men dessa symtom bör gradvis minska inom några dagar till en vecka.
Ge din hud tid att läka och undvik att stressa över eventuella initiala rodnader eller svullnader. Resultaten från kemisk peeling kan vara gradvisa och förbättras över tiden.

Rosacea med Kemiskpeel

Kemisk peeling är en populär behandlingsmetod för att minska rodnad och förbättra hudens utseende hos personer som lider av rosacea.

Kemisk peeling innebär användning av en kemisk lösning, oftast syra, som appliceras på huden. Denna lösning avlägsnar försiktigt det yttersta lagret av huden, vilket främjar cellförnyelse och förbättrar hudens struktur och färg. Vid rosacea fokuseras kemisk peeling på att minska rodnad och lugna inflammationen i huden.

Den kemiska peelingprocessen bidrar till att minska synligheten av blodkärl och förbättrar hudens övergripande ton och textur. Dessutom kan kemisk peeling hjälpa till att reducera pormaskar och förbättra hudens elasticitet, vilket ger en jämnare och friskare hudton.

Efter en kemisk peelingbehandling

För rosacea är det viktigt att följa noggrant eftervårdsinstruktionerna för att främja läkning och optimera resultaten. Här är några viktiga saker att tänka på:

  1. Använd Mild Hudvård: Undvik starka hudvårdsprodukter som kan irritera den behandlade huden. Använd milda, oparfymerade produkter som är speciellt avsedda för känslig hud.
  2. Undvik Sol: Solen kan vara skadlig för den behandlade huden. Använd bredspektrum solskydd med hög SPF och undvik starkt solljus, både direkt och genom solarieljus.
  3. Håll Huden Återfuktad: Håll huden väl återfuktad med en mild och oparfymerad fuktighetskräm. Detta kan hjälpa till att lindra eventuell torrhet och minska risken för fjällning.
  4. Undvik Peelingprodukter: Undvik att använda peelingprodukter eller exfolierande medel under en tid efter behandlingen. Din hud är känslig och behöver tid att läka.
  5. Försiktighet med Makeup: Om du använder makeup, välj produkter som är speciellt formulerade för känslig hud och undvik att använda tung makeup under de första dagarna efter behandlingen.
  6. Undvik Svettning: Försök undvika ansträngande fysisk aktivitet som kan få dig att svettas under några dagar efter behandlingen, eftersom svett kan irritera den känsliga huden.
  7. Tålamod: Ge din hud tid att läka och undvik att stressa över eventuella initiala rodnader eller svullnader. Resultaten från kemisk peeling kan vara gradvisa och förbättras över tiden.
Scroll
TREAT YOUR SELF

BEHANDLINGAR

Långsiktiga och hållbara resultat

Injektion behandlingar

läs mer

Ansiktsbehandling

HYDRA BEAUTY
Läs mer

Kroppskulptering & Muskeluppbyggnad

CMSLIM
läs mer

PLASMA PEN

PLASMA
läs mer

Hårborttagning

Nd:YAG & AlEXANDRIT-LASAR
läs mer

Urininkontinens behandling

HIPEX STOL
läs mer

Microneedling

OMNIA
läs mer

Kemiskpeeling

BIOREPEELCL3
läs mer

BIO-MICRONEEDLING

SQT
läs mer

HUDFÖRBÄTTRANDE RADIOFREKVENS

INDIBA DEEP CARE
läs mer

TCA-Peel

PRX-T33
läs mer

Rosacea

Kemiskpeel / Laser
läs mer

BLI VÅR NÄSTA nöjd kund och få 20% rabatt!

Alla nya kunder får 20% rabatt på valfritt första behandling. Upplev magin med våra avancerade hud- och kropp vårdslösningar.

*Erbjudandet gäller ej injektionsbehandlingar
Header image
Emmar beauty ring logoEmmar beauty monogram